نمایش دادن همه 4 نتیجه

نمایش 24 48 72
اندازه گیر فشار مکاترونیکی ویکا
  یکی از موضوعات مهم در واحدهای صنعتی, اندازهگیری کمیت فشار است. انتخاب تجهیزات برای اندازهگیری دقیق فشار موجود در
پمپ پیستونی موگ (Moog)
هر زمان که به بالاترین سطوح کنترل حرکت، عملکرد و انعطاف پذیری نیاز داشتید، طراحی تخصصی Moog امداد رسان شما
الکتروموتور سه فاز
الکتروموتور سه فاز القایی (Three Phase Induction Motor)، یکی از انواع دینام است که برای تأمین نیروی محرکه خود از
الکتروموتور تک فاز
موتورهای الکتریکی به ما کمک می‌کنند که انرژی مکانیکی را به بهترین روش ممکن ایجاد کنیم. این موتورها، انرژی الکتریکی

الکتروموتور نوعی موتور الکتریکی است که ایده ابتدایی آن در سال 1882 توسط تسلا ارائه شد. این موتور الکتریکی را می توان با توجه به نیاز خود در انواع معمولی، کولری و ضد انفجار تهیه نمود. با پیشرفت سریع تکنولوژی و هدایت زندگی های امروزی به سمت فناوری های پیشرفته، هیچ کدام از وسایل ماشینی و برقی نمی توانند بدون موتور الکتریکی یا دینام به فعالیت خود ادامه دهند. به همین دلیل نمی توان اهمیت دینام ها را در رفاه زندگی های امروزی نادیده گرفت.

عملکرد الکتروموتور

اگر بخواهیم الکتروموتور را بر اساس عملکرد آن تعریف نماییم، نوعی ماشین است که می تواند انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل نماید. بنابراین با کمک یک منبع برق نیرویی را در میدان مغناطیسی اعمال می نماید، که منجر به حرکت دستگاه می شود.

این موتورهای الکتریکی به دو صورت دوار و خطی تولید می شوند که البته بیشتر آن ها دوار هستند. این نوع موتورها دارای دو قسمت متحرک و محرک هستند. که معمولا بخش متحرک آن ها را روتور و بخش محرک آن ها را استاتور می گویند.

بخش روتور گشتاوری ناشی از میدان مغناطیسی در استاتور ایجاد می نماید و حول محور خود شروع به چرخش می کند. موتورهای الکتریکی معمولا توسط جریان مستقیم یا متناوت می توانند جریان برق مورد نیاز خود را تامین نمایند.

معرفی انواع الکتروموتور

انواع الکتروموتور را با توجه به جریان برق مورد نیاز آن ها می توان به سه دسته تقسیم بندی نمود. که هر کدام از آن ها شامل موتورهای مختلفی می شوند. به طور کلی انواع موتور الکتریکی بر اساس جریان برق مصرفی به موتور DC، موتور AC و موتورهای خاص تقسیم بندی می شوند.

موتورهای DC

شامل موتور سری، موازی، خود تحریک، مغناطیس دائم و کمپوند می شوند. که با جریان مستقیم برق کار می کنند.

موتورهای AC

این موتورها نیز به انواع القایی و سنکرون دسته بندی می شوند. که با کمک جریان برق متناوب شروع به فعالیت می کنند. از رایج ترین نوع این موتورها می توان به دینام اشاره نمود. طراحی ایده آل و مستحکم، مقرون به صرفه بودن خرید و نگهداری از آن و همچنین قابلیت اتصال آسان از مهم ترین مزایای این موتورها می باشد.

موتورهای الکتریکی خاص

این موتورها نیز شامل موتور پله ای، رلوکتانسی، DC بدون جاروبک، هیسترزیسی و اونیورسال می باشند.

نحوه عملکرد الکتروموتور

به طور کلی موتور الکتریکی می تواند انرژی الکتریکی ناشی از برق را دریافت نموده و آن را به حرکت مکانیکی تبدیل نماید. به همین دلیل است که از آن در تمامی دستگاه های ماشینی و برقی استفاده می شود. از مهم ترین و رایج ترین کاربردهای این موتورها می توان به راه اندازی ساعت ها، وسایل برقی موجود در آشپزخانه، اتومبیل ها و … اشاره نمود. البته فراموش نکنید که با توجه به دستگاه مورد نظر باید از موتور الکتریکی مناسبی استفاده نمود.

نکات کلیدی برای انتخاب مناسب هنگام خرید

هنگام خرید الکتروموتور مناسب پلاک خوانی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. زیرا روی تمامی موتورهای الکتریکی پلاکی نصب می شود که اطلاعات موتور روی آن درج شده است. در صورتی که به این اطلاعات توجه نشود، عمر موتور کوتاه خواهد شد و احتمالا پس از مدت نسبتا کوتاهی می سوزد. اطلاعاتی که روی موتورهای الکتریکی درج شده است، شامل مدل، نام، حداکثر جریان مجازی، ولتاژ کاری، فرکانس کاری و … می باشد.

با این وجود بهتر است هنگام خرید الکتروموتور به نکات زیر توجه نمایید.

  • دور موتور و میزان فرکانس آن با یکدیگر مرتبط است. به همین دلیل اگر فرکانس 50 هرتز باشد، دور موتور 1500 است.
  • در صورتی که میزان ولتاژ کاری یک موتور الکتریکی 380/ 220 است. به معنای این است که شبکه برق مورد استفاده برای آن باید 110 ولت باشد. بنابراین در کشور ما باید بین فاز و نول به صورت ستاره ای بسته شود.
  • همچنین توجه به میزان حفاظت موتور (P=) از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به طور مثال اگر روی الکتروموتور P00 نوشته شده بود، به معنای عدم محافظت آن در برابر آب و اجسام خارجی است. به همین منظور باید این موتورهای الکتریکی را در محیط های سرپوشیده نگهداری نمود. همچنین اگر P10 نوشته شده بود، به معنای محافظت از موتور در برابر اجسام بزرگ و آب است. به همین دلیل می توان موتور را در فضای باز نیز نگهداری نمود.

بهترین برندهای الکتروموتور

امروزه برندهای معتبری در دنیا وجود دارند که انواع الکتروموتور را ارائه می دهند. با توجه به نوع موتورهای الکتریکی می توان برترین برندها را به شرح زیر معرفی نمود.

الکتروموتورهای تک فاز:

⦁ الکتروژن
⦁ موتوژن
⦁ دیزل ساز
⦁ EIKO

الکتروموتورهای سه فاز:

⦁ VEM
⦁ ABB
⦁ Siemens
⦁ ATB sever
⦁ زیمنس
⦁ الکتروژن
⦁ موتوژن