آکومولاتور
آکومولاتور از کاربردهای بسیار گوناگونی برخوردار است. اصلی ترین کاربرد این محصول در جداسازی مایع از گاز می باشد، این دستگاه از ورود روغن به داخل کمپرسور جلوگیری به عمل می آورد. به بیانی دیگر، آکومولاتور متشکل از قطعات ساده ای می باشد که موجب انباشته شدن انرژی به صورت فشار می شود. در بخش های مختلف صنایع گوناگون از این محصول برای ذخیره سازی سیال تحت فشار استفاده می کنند.
با استفاده از این دستگاه ها می توان عمر کمپرسور را نیز افزایش داد. از دیگر مزیت های این دستگاه در نصب راحت و آسان آن به همراه نیاز کمتر به نگهداری و سرویس است. کاربرد این دستگاه در موارد زیر است:
- در بالابرها
- سیستم فنر بندی خودروها
- دستگاه های پرس هیدرولیکی
- جرثقیل های هیدرولیکی
- هنگام حرکت کابین آسانسور
- مکانیزم یخچال های صنعتی و یا در سردخانه های صنعتی
معرفی انواع آکومولاتور:
آکومولاتور از انواع گوناگونی برخوردار می باشد که به شرح زیر است:
آکومولاتور وزنه ای:
یکی از قدیمی ترین و ساده ترین انواع این سیستم می باشد. این سیستم متشکل از وزنه هایی است که با ورود سیال به داخل آن، وزنه های موجود در سیستم به سمت بالا حرکت می کنند.
آکومولاتور فنری:
عملکرد این محصول شبیه به نوع وزنی می باشد، تنها فرق آن در این است که به جای وزنه، فنر آن به سمت بالا حرکت می کند. از این دستگاه ها برای تامین جریان و فشار کم استفاده می کنند.
آکومولاتور پیستونی:
از این سیستم در دماهای بسیار بالا و یا پایین استفاده می شود. این مدل از آکومولاتورها بایستی به صورت مرتب به خاطر نشتی های زیادی که دارند، شارژ شوند.
آکومولاتور گازی:
گازی که در این سیستم استفاده می شود بر اساس قانون بویل کار می کند و یک گاز خنثی است. قانون بویل به این صورت است که در دمای مشخص، فشار گاز را با توجه به حجم گاز به صورت برعکس تغییر می دهد.
آکومولاتور دیافراگمی:
در این نوع از دستگاه ها برای جدا کردن گاز از روغن، از یک قطعه ی فلزی که یک دیافراگم پلاستیکی بر روی آن وصل است، استفاده می کنند.
آکومولاتور کیسه ای:
محفظه ی روغن و گاز در این دستگاه ها به وسیله ی یک کیسه ی بادکنکی از یکدیگر جدا می شوند. این دستگاه ها عملکرد بسیار بالایی نسبت به نوسانات فشاری دارند و برای همین خاطر از آن ها در اکثر سیستم ها استفاده می کنند.
نحوه کارکرد و عملکرد آکومولاتور:
آکومولاتورها وظیفه ی انجام موارد زیر را دارند:
جذب پالس:
پمپ ها موجب ایجاد نیروهای لازم برای سیستم های هیدرولیکی می شوند. بیشتر پمپ ها نیروهای لازم را با استفاده از جریان پالس ها تولید می کنند. به خاطر جریان های پالسی ممکن است آسیب های زیادی به سیستم وارد شود. در صورت استفاده از این محصول، میزان فشارهای وارد شده، بسیار کاهش پیدا می کند.
کاهش شوک:
در برخی مواقع ممکن است که یکی از قسمت های سیستم های هیدرولیکی از کار بیفتد و همین امر منجر به ایجاد فشار در داخل سیستم شود. فشار ایجاد شده باعث وارد شدن شوک به برخی از قسمت های سیستم هیدرولیکی می شود و ممکن است به صورت کامل عملکرد سیستم را متوقف نماید. با استفاده از این دستگاه ها می توان در سیستم های هیدرولیکی شوک ایجاد شده را خیلی کمتر کرد.
بهبود جریان پمپ
پمپ ها در مواقعی که باری را تحمل نمی کنند، می توانند انرژی پتانسیل را در خود ذخیره نمایند. زمانی هم که دستگاه نیاز به انرژی داشته باشد، می تواند به راحتی انرژی ذخیره شده را به سیستم های هیدرولیکی انتقال دهد. این امر موجب کاهش چشمگیر در هزینه ها می شود.
تثبیت فشار:
افزایش و یا کاهش حرارت در سیستم های هیدرولیکی موجب تغییراتی در میزان فشار می شود، با استفاده از این دستگاه می توان بر تغییرات فشار ایجاد شده در سیستم ها غلبه کرد و از آن به عنوان منبع کمکی استفاده نمود.
توزیع سیالات
از این دستگاه برای توزیع سیالاتی مانند روغن استفاده می شود.
راهنمای انتخاب صحیح برای خرید:
عوامل مهم در زمان انتخاب یک آکومولاتور به شرح زیر می باشند:
- میزان ذخیره انرژی
- کاهش ضربات
- نسبت فشار
- فضای نصب و محل قرار گیری
- دبی جریان
- میزان فشار سیستم
- حجم سیال مورد نیاز سیستم
معرفی بهترین برندها:
- هیداک آلمان
- اولائر فرانسه
- EPE ایتالیا