پمپ پیستونی دبی ثابت
پمپ پیستونی هیدرولیک به دلیل توان بسیار بالایی که نسبت به وزنش دارد، امروزه جزو گران ترین پمپ های موجود در بازار می باشد.
از طرفی این پمپ ها به دلیل آب بندی فوق العاده دقیقی که دارند، می توانند بازدهی ایده آلی نیز داشته باشند.
پمپ های پیستونی هیدرولیک جریان بدون ضربانی دارند و به همین دلیل است که عمر مفید آن ها نسبت به دیگر پمپ ها بیشتر است. شاید به همین دلیل است که امروزه این پمپ ها جزو پرفروش ترین و محبوب ترین پمپ های بازار شناخته می شوند.
البته پمپ های پیستونی هیدرولیک با پیچیدگی هایی هنگام تعمیر روبرو هستند، که با توجه به مزایای آن ها می توان از این مشکلات چشم پوشی نمود.
کاربرد پمپ پیستونی هیدرولیک
انواع پمپ پیستونی هیدرولیک با توجه به بازدهی و توان بسیار بالایی که دارند، به وفور در بسیاری از مصارف مورد استفاده قرار می گیرند.
از مهم ترین صنایعی که از پمپ هیدرولیک پیستونی استفاده می نمایند، می توان به صنایع زیر اشاره نمود.
- نفت
- کاغذسازی
- پتروشیمی
- هیدروبلاست
- آب شیرین کنی
- خودروسازی
البته پمپ های پیستونی هیدرولیک با توجه به میزان قدرت، نوع آن ها، دبی و … در مصارف مختلفی کاربرد دارند. به طور مثال پمپ های شعاعی را می توان در فشارهای بالای 400 بار استفاده نمود. که از جمله مصارف آن می توان به موارد زیر اشاره داشت.
- ماشین های مورد استفاده برای تزریق پلاستیک
- پرس ها
- گیره هیدرولیکی در ماشین ابزارها
انواع پمپ های پیستونی هیدرولیک
پمپ پیستونی هیدرولیک انواع مختلفی دارد که با توجه به آن در مصارف مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. معمولا این پمپ ها در دو نوع شعاعی یا رادیال و پمپ پیستونی محوری در بازار موجود می باشند، که هر کدام از آن ها قابلیت تنظیم نمودن جابجایی حجمی دارند.
1- پمپ شعاعی
پمپ های پیستونی شعاعی دارای یک بلوک سیلندر و پیستون های مربوط به آن می باشند. در قسمت مرکزی روتور این پمپ ها نیز یک شیر و رینگ عکس و العمل وجود دارد. پستون های این نوع پمپ به صورت خطی در بالای محور بادامکی قرار گرفته اند. از مهم ترین مزیت های این پمپ می توان به بازدهی بالای آن و قابلیت کار در فشار بالای 100 بار اشاره نمود. به همین دلیل در مصارفی که نیاز به جابجایی های ثابت دارند، بسیار مناسب است.
2- پمپ محوری
این پمپ نیز دارای مکانیزم تغییر زاویه است که می توان به کمک آن حجم جابجایی در پمپ ها را تغییر داد. این مکانیزم به تغییر حرکت پیستون نیز کمک می نماید. به طور کلی این پمپ ها با جابجایی متغیر طراحی شده اند و حداکثر زاویه آن ها 17.5 درجه است. این پمپ ها انواع مختلفی دارند که شامل سرکج و صفحه ای زاویه گیر می باشند.
کارکرد و عملکرد پمپ پیستونی هیدرولیک
پمپ پیستونی هیدرولیک به گونه ای طراحی شده است که هنگام عبور پیستون ها از دهانه ورودی باز می گردند. این کار منجر به ایجاد فضایی بزرگ تر و در نهایت فشار کمتر به پمپ می شود. بنابراین امکان وارد شدن روغن به داخل محفظه پمپ فراهم می شود. در نهایت در قسمت دهانه خروجی امکان رفت وجود دارد و روغن وارد شده به محفظه به راحتی و با فشار به سمت سیستم هدایت می شود.
راهنمای انتخاب پمپ پیستونی هیدرولیک
توجه داشته باشید که هنگام خرید پمپ پیستونی هیدرولیک صنعت کارکرد آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. زیرا انتخاب پمپ باید با توجه به فشار و دبی آن انتخاب شود. به طور کلی مهم ترین عوامل موثر در انتخاب پمپ های پیستونی هیدرولیکی، به شرح زیر می باشند.
یکی از مهم ترین عوامل موثر در خرید پمپ های پیستونی، فشار کاری مشخص شده در ورودی و خروجی آن ها است.
نوع سیال استفاده شده در پمپ مورد نیاز نیز در انتخاب پمپ مناسب بسیار حائز اهمیت است. فراموش نکنید که اگر ویسکوزیته سیال زیاد باشد، می تواند به پمپ آسیب بزند.
مورد دیگری که هنگام خرید پمپ باید به آن توجه شود، سرعت محرک پمپ است. در صورتی که سرعت محرک با توجه به نیاز سیستم انتخاب نشود، طول عمر پمپ کاهش خواهد یافت.
بهترین برندهای پمپ پیستونی هیدرولیک
برندهای مختلفی وجود دارند که پمپ پیستونی هیدرولیک را ارائه می دهند. از برترین برندهای عرضه کننده پمپ های پیستونی هیدرولیک می توان به برندهای زیر اشاره نمود.
- بوش
- پارکر
- ویکرز
- کازل
- توز ایران
- رکسروت